Kompas

CheapOutdoor heeft het beste aanbod kompassen. Met een kompas kan je je locatie ten opzichte van het noorden bepalen. Dit samen met een kaart zorgt ervoor dat je tijdens je reis of hike precies weet waar je je bevindt.

Wat is een kompas?

Een kompas is een tool die altijd naar het noorden wijst. Hiermee kan je samen met een kaart je locatie bepalen en ook een route uitzetten hoe je moet lopen. Dit gebeurt door middel van een magnetische naald die naar het noorden wijst in het kompas.

Kompas: je locatie bepalen via het noorden

Het kompas is al een eeuwen oude uitvinding. Wie heeft er vroeger op school niet een naald met een magneet magnetisch gemaakt en in het water gelegd. Dit is in het kort ook wat een magneet doet. Deze geeft altijd het noorden aan.

Als je nu weet waar het noorden ligt kan je aan de hand van een kaart je route uitzetten.

Bij een kompas moet je goed opletten dat je niet te dicht bij een andere magneet komt te zitten want daarmee gaat het kompas minder goed werken of zal helemaal niet meer de juiste kant aangeven. Daarnaast moet je in het vliegtuig een kompas in je handbagage meenemen en nooit een kompas in de volle zon leggen. Hiermee gaat de vloeistof in het kompas uitzetten en krimpen wat beschadiging van het kompas tot gevolg kan geven.

Product Video

Best verkochte producten

 • Fosco Industries muskietennet Mosquito net 1 persoons - Wit
  Fosco Industries muskietennet Mosquito net 1 persoons - Wit
  18.95
 • Survival multitool 11-delig Creditcard formaat
  Survival multitool 11-delig Creditcard formaat
  7.95
 • KeySmart sleutelopberger 2.0 Extended (2-8 sleutels) - Rood
  KeySmart sleutelopberger 2.0 Extended (2-8 sleutels) - Rood
  29.95
 • Highlander Waterzuiveringstabletten Oasis - 50 tabletten
  Highlander Waterzuiveringstabletten Oasis - 50 tabletten
  12.95