Telescoop

CheapOutdoor levert de beste telescopen om alles op grotere afstand dichtbij te halen. Een telescoop zorgt ervoor dat je door het gebruikte statief alles op afstand goed scherp en een stabiel beeld kan krijgen.

Wat is een telescoop?

Een telescoop of spotting scope kan net een grotere afstand overbruggen dan een monokijker of verrekijker. Met een spotting scope of telescoop bekijk je op grote afstand en met één oog een object van dichtbij.

Telescoop: verre afstanden en toch zo dichtbij

Doordat een telescoop of spotting scope veelal op een statief wordt geleverd wordt het beeld van de telescoop stabiel en kan je het object goed bekijken.

De telescoop of spotting scope kan goed gebruikt worden voor het spotten van herten op grote afstanden. Doordat je op een grote afstand bent kan het dier je niet snel waarnemen en kan je genieten van een dier in het wild op afstand, maar toch ook heel dichtbij.

De omvang en het gewicht liggen wel weer hoger dan bij een normale verrekijker of monokijker, maar de afstand waar je op kan kijken is dan ook wel weer een stuk groter. Hiermee kom je vaak ook op een plek te staan waar je langer stil staat om te spotten wat je graag wilt zien en dan verkas je weer naar een nieuwe locatie voor de volgende spot.

Ook voor het spotten van vliegtuigen is een telescoop of een spotting scope een prima oplossing. De diameter van de lens is veelal een stuk groter dan bij een verrekijker of monokijker waardoor er meer licht toegelaten kan worden voor een helder zicht.

Product Video

Best verkochte producten

 • Fosco Industries muskietennet Mosquito net 1 persoons - Wit
  Fosco Industries muskietennet Mosquito net 1 persoons - Wit
  18.95
 • Survival multitool 11-delig Creditcard formaat
  Survival multitool 11-delig Creditcard formaat
  7.95
 • KeySmart sleutelopberger 2.0 Extended (2-8 sleutels) - Rood
  KeySmart sleutelopberger 2.0 Extended (2-8 sleutels) - Rood
  29.95
 • Multifunctioneel mini kompas 7 x 5 - Transparant
  Multifunctioneel mini kompas 7 x 5 - Transparant
  12.95