Wollen trui

Bij CheapOutdoor koop je de beste wollen truien voor buiten. Echte Europese wol geen synthetische wol uit het Verre Oosten. Wollen truien passen zich aan aan je lichaamstemperatuur en neemt vocht snel op. Een wollen trui houdt je lekker...
Lees meer

Bij CheapOutdoor koop je de beste wollen truien voor buiten. Echte Europese wol geen synthetische wol uit het Verre Oosten. Wollen truien passen zich aan aan je lichaamstemperatuur en neemt vocht snel op. Een wollen trui houdt je lekker warm.


Minder

Wat is een wollen trui?

Een wollen trui heeft veel voordelen ten opzichte van een trui die gemaakt is van synthetische stoffen. Het wol is een levend materiaal dat zich aanpast aan jouw lichaamstemperatuur. Als het warm is wordt vocht en lichaamswarmte opgenomen door de wol en weggevoerd van jouw lichaam.

Bij koud weer blijft de warmte behouden door de miljoenen microscopische lichtzakjes die zich van nature in wol bevinden.

Wollen trui: temperatuurregulering ten top

Zelfs als de wollen trui nat is houdt de trui je alsnog warm. Een van de eigenschappen van een wollen trui is dat wol 30% van zijn gewicht in vocht absorbeert, daarnaast is het elastischer dan synthetische stoffen.

Een fijne bijkomstigheid van wol is dat de stof van nature geurbestendig is en is het een ademende stof. En natuurlijk niet te vergeten een 100% natuurlijke stof die van Europese schapen afkomstig is.

Een echte wollen trui met wol van Europese schapen herken je veelal aan de prijs. Deze ligt vaak hoger dan een trui van synthetische wol. Bij een echte wollen trui komt nog veel handwerk kijken, dit zie je ook terug in de kwaliteit van de wollen trui die goed en mooi is afgewerkt.

Product Video

Best verkochte producten

 • Fosco Industries muskietennet Mosquito net 1 persoons - Wit
  Fosco Industries muskietennet Mosquito net 1 persoons - Wit
  18.95
 • KeySmart sleutelopberger 2.0 Extended (2-8 sleutels) - Grijs
  KeySmart sleutelopberger 2.0 Extended (2-8 sleutels) - Grijs
  29.95
 • Survival multitool 11-delig Creditcard formaat
  Survival multitool 11-delig Creditcard formaat
  7.95
 • Ultrafire zaklamp XML T6 2000 lumen -Zwart
  Ultrafire zaklamp XML T6 2000 lumen -Zwart
  18.95